Dresaj La Domiciliu

      Asa cum spuneam sunt pasionat de dresajul canin si ma ocup si de acest lucru pentru cei care doresc. Am gandit cateva programe de dresaj "la domiciliu"  pentru ca e mai simplu pentru stapanul patrupedului si mi-e mai usor si mie sa ma ocup de problemele comportamentale ale cateilor.
     Problemele comportamentale sunt de cele mai multe ori dobandite in casa, asa ca tot in casa ne vom putea ocupa cel mai usor de ele. De exemplu latratul excesiv atunci cand patrupedul este lasat singur si stapanii pleaca la servici. Pe de alta parte, am vazut ca un catel "prinde" mult mai repede comenzile in cazul in care sta acasa cu stapanii lui si uita mai greu, este mai relaxat si mai atent la dresaj si executa mult mai usor comenzile cu stapanul mai apoi la "predarea comenzilor".
     Pachetele de dresaj pe care le "predau" patrupezilor sunt urmatarele:


1. Dresaj De Companie, aici cainele va invata: Comanda AICI, mersul la PAS, SEZI, CULCAT si ASTEAPTA.
Cea mai dificila comanda din acest pachet va fi ASTEAPTA dupa cum probabil va imaginati, insa nu-i totusi asa de greu, cainele va invata sa astepte politicos la usa magazinului pana ce stapanul isi termina de facut cumparaturile.
2. Protectie Personala - comanda MUSCA si LASA. Am fost intrebat daca pot sa fac doar aceste comenzi si raspunsul meu este DA, dar in cazul in care cainele are deja deprins dresajul de companie, pentru ca altfel ar fi periculos, el trebuie sa poata fi stapanit de catre stapan, trebuie sa inceteze atacul imediat in cazul comenzii LASA chiar daca inca nu a prins "infractorul", daca nu poate fi stapanit atunci avem o arma care se poate descarca singura si cu siguranta nu ne dorim asta.
3. Paza De Incinta. Aici cainele invata sa-si pazeasca gospodaria. Si acest program depinde de cele doua de mai sus, ca sa nu patim ca americanii, a caror caini fugaresc postasul.
4. Dresajul De Ring. Pentru cei care vor sa mearga la expozitiile canine si trebuie ca patrupedul lor sa se prezinte cat mai mandru in fata arbitrilor evaluatori. Il vom invata mersul la TRAP si pozitiile pe care trebuie sa le ia in fata arbitrului conforme cu standardul rasei.
    Acestea fiind spuse, va rog sa ma contactati telefonic la numarul 0752442564 in cazul in care doriti ca patrupedul dumneavoastra sa se comporte mai "civilizat".
    In cazul in care doriti si cainele are inclinatie spre sporturi, ca aportul sau cine stie ce alte comenzi il putem evalua si invata. Dresajul nu se face sub nici o forma lovind cainele sau prin stiu eu ce alte metode de "tortura" pentru ca i-am strica personalitatea si nu vrem sub nici o forma sa facem asa ceva, cainele trebuie sa fie companionul nostru vesel, nu speriat. Vom invata sa il comandam ca pe un subordonat care este multumit de salariul sau chiar daca il "platim" cu mancare sau jucaria preferata.

    
    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu